Okroška - polévka zastudena
600 ml mléka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
2 brambory uvařené
100 g šunky
2 jarní cibulky
1 okurka
2 vejce uvařené
2 lžíce majonézy
1 svazek kopru
1 svazek ředkviček
sůl, pepř
Pokrájíme šunku, okurku, ředkvičky, jarní cibulku a brambory na malé kostičky. Vejce oloupeme a oddělíme bílek od žloutku. Uvařený bílek nakrájíme na kostičky a smícháme s ostatními nakrájenými surovinami. Smícháme mléko s uvařenými žloutky a majonézou, rozmixujeme a dochutíme octem, solí a pepřem. Nalijeme do nakrájené zeleniny. Při servírování posypeme nasekaným koprem a pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: Někde na internetu :-)