Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvová polévka s červenou čočkou

31. 3. 2017

1 cibule
olej
600 g mrkve
100 g červené čočky
1,5 litru zeleninového vývaru
sůl, pepř
medvědí pesto:
svazek medvědího česneku
60 g piniových ořísků
(slunečnicových semínek)
60 g parmazánu
olivový olej

 

Cibuli opečeme na oleji do změknutí, přisypeme mrkev a po chvíli čočku, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut. Mezitím rozmixujeme medvědí česnek s piniovými oříšky, strouhaným parmazánem a trochou oleje. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a podáváme s pestem a parmazánovými hoblinkami.

 

Zdroj: Apetit 4/2017

 

mrkvova_polevka_s_cervenou_cockou.jpg