Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maďarská polévka

2. 6. 2020

1 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
4 červené papriky
4 brambory
sůl, kmín
3 stroužky česneku
majoránka
200 ml zakysané smetany
petrželka, pažitka

 

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přisypeme mletou papriku a ještě chvíli mícháme. Přilijeme litr vody, rozmícháme a nasypeme na proužky nakrájené papriky a brambory pokrájené na čtverečky, osolíme, okořeníme lžičkou drceného kmínu a vaříme doměkka. Utřený česnek rozmícháme s majoránkou v kelímku zakysané smetany a vmícháme do hotové polévky a necháme ještě projít varem. Odstavíme z plotny a vsypeme velkou hrst petrželky a pažitky.

 

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu II

 

madarska_polevka.jpg