Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémová bramborová polévka

27. 2. 2021

5 středních brambor
3 střední mrkve
1 cibule
sůl, pepř
600 ml zeleninového bujonu
250 g zakysané smetany
slanina
na bešamel:
25 g másla
25 g hladké mouky
250 ml mléka

Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme dokud není zelenina měkká. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zředíme mlékem, vaříme do zhoustnutí. Zeleninu v hrnci rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem, přilijeme bešamel, krátce povaříme, na závěr nalijeme ještě zakysanou smetanu. Na talíři zdobíme opečenou slaninou.

 

Zdroj: Penny magazín

 

 

kremova_bramborova_polevka.jpg