Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celerová polévka

9. 1. 2021

2 lžíce oleje
2 cibule
300 g celeru
1 zelená paprika
1 mrkev
200 g brambor
3 rajčata
sůl
2 lžíce lahůdkového droždí (zdravá výživa)
2 lžíce vegety
3 jarní cibulky
svazek kopru
svazek petrželky
citronová šťáva na dochucení

Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme celer nakrájený na tenké proužky, papriku nakrájenou na kostičky a necháme chvíli dusit. Přidáme nastrouhanou mrkev a po pěti minutách zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, přidáme brambory nakrájené na kostičky, rajčata nadrobno, osolíme, ochutíme droždím a vegetou a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Nakonec vmícháme nakrájenou jarní cibulku, kopr a petrželku vše nadrobno nasekané. Dochutíme citronovou šťávou.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu - zdraví z kuchyně

 

celerova_polevka.jpg