Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční koláč s vejci a hráškem

2. 5. 2021

1 balení rozváleného listového těsta
150 g anglické slaniny
7 vajec
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce dijonské hořčice
40 g nastrouhaného parmazánu
150 g hrášku (případně hrášku a kukuřice)
kopr
sůl, pepř

 

Listové těsto přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy, přečnívající těsto nad okraje formy odkrojíme. Plát na několika místech propícháme vidličkou, přikryjeme alobalem a ten zatížíme luštěninami. Pečeme při 200 °C 7 minut. Potom odstraníme alobal s luštěninami a pečeme ještě 5 minut. Mezitím uvaříme 4 vejce natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a překrojíme napůl. Na pánvi dokřupava osmažíme slaninu. Syrová vejce, smetanu, hořčici, parmazán, hrášek, kopr, sůl a pepř smícháme a nakonec vmícháme vychladlou slaninu. Na upečený základ nalijeme vaječnou směs, navrch poklademe uvařená vejce a pečeme při 180 °C 30 minut.

 

Zdroj: Tesco magazín jaro 2021

 

velikonocni_kolac.jpg