Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tarte flambée

7. 11. 2011

 

( aneb francouzský cibulový koláč )

 

400 g hladké mouky

8 g sušených kvasnic

špetka soli

náplň:

200 g slaniny

3 cibule

200 ml créme fraiche (lze nahradit vícetučnou zakysanou smetanou)

sůl, pepř, muškátový oříšek

200 g ementálu

 

Smícháme droždí ve 2 lžících vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kvásek, 200 ml vlažné vody a promícháme. Vypracujeme měkké a nelepivé těsto. Necháme 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme na tenký plát. Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a propícháme vidličkou. Créme fraiche okořeníme špetkou muškátového oříšku, trochou soli a pepře a rozetřeme po těstě. Koláč posypeme nakrájenou slaninou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibulí a nakonec nastrouhaným sýrem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

Snědeno ještě tentýž den. Moc chutnal i dětem a to je co říct. Dožadují se repete :-)

 

Zdroj: Apetit 11/2011

 

tarte_flambee.jpg