Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tabbouleh s fetou

16. 12. 2022

100 g bulguru
100 g kuskusu
6 lžic olivového oleje
200 g směsi ořechů (lískáče, vlašáky, mandle, pistácie, kešu...)
200 g směsi sušeného ovoce ( rozinky, meruňky, švestky, brusinky, datle...)
kůra a šťáva ze 2 citronů
máta a petrželka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
100 g sýru feta (balkánského sýra)

Bulgur povaříme podle návodu s jednou lžící oleje. Kuskus zalijeme lžící oleje a vroucí vodou, přiklopíme a necháme odpočívat  5 - 10 minut. Bulgur smícháme s načechraným kuskusem, vmícháme ořechy a sušené ovoce. Prošleháme citronovou kůru a šťávu, zbytek oleje, mátu, petrželku a nadrcený česnek. Přidáme do mísy s ostatními surovinami a dosolíme a dopepříme. Před podáváním posypeme sýrem. Podáváme buď jen tak nebo jako přílohu.

 

Zdroj: Apetit 12/2014

 

 

tabouleh_s_fetou.jpg