Tabbouleh s fetou
100 g bulguru
100 g kuskusu
6 lžic olivového oleje
200 g směsi ořechů (lískáče, vlašáky, mandle, pistácie, kešu...)
200 g směsi sušeného ovoce ( rozinky, meruňky, švestky, brusinky, datle...)
kůra a šťáva ze 2 citronů
máta a petrželka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
100 g sýru feta (balkánského sýra)
Bulgur povaříme podle návodu s jednou lžící oleje. Kuskus zalijeme lžící oleje a vroucí vodou, přiklopíme a necháme odpočívat 5 - 10 minut. Bulgur smícháme s načechraným kuskusem, vmícháme ořechy a sušené ovoce. Prošleháme citronovou kůru a šťávu, zbytek oleje, mátu, petrželku a nadrcený česnek. Přidáme do mísy s ostatními surovinami a dosolíme a dopepříme. Před podáváním posypeme sýrem. Podáváme buď jen tak nebo jako přílohu.
Zdroj: Apetit 12/2014