Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polentové noky

20. 4. 2014
 

1 cibule

2 lžíce olivového oleje

500 g instantní polenty

špetka majoránky

1 kelímek zakysané smetany

200 g brynzy

1 lžíce nasekané pažitky

200 g uzeného tofu

 

Polentu připravíme podle návodu na obalu, do vody přihodíme majoránku. Hotovou polentu necháme půl hodiny chladnout. Pak z ní pomocí dvou lžiček vykrajujeme noky. Zakysanou smetanu smícháme s brynzou a prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji. Tofu nakrájíme na kostičky a přidáme ha na cibulku a chvíli opékáme. Polentové noky servírujeme se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.

 

Zdroj: Apetit 3/2009

 

polentove_noky.jpg