Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolové pirohy

13. 5. 2019

3 lžíce olivového oleje
2 cibule
3-4 stroužky česneku
1 velká paprika
2 lžičky drceného kmínu
2 bobkové listy
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř
1 konzerva loupaných krájených rajčat
2 lžíce rajského protlaku
1 mrkev
400 g vařených černých fazolí (nebo 2 konzervy)
2 lžičky majoránky
500 g listového těsta
1 žloutek
sezamové semínka

 

Na oleji opékáme asi pět minut nakrájenou cibuli, česnek a papriku na nudličky. Pak přidáme koření, 2 lžičky soli a  ještě chvíli mícháme. Přidáme rajčata i se šťávou, protlak, nastrouhanou mrkev a fazole. Dusíme 10-15 minut. Směs necháme vychladnout, vyjmeme bobkový list, podle chuti trošku dosladíme cukrem, dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Listové těsto vyválíme a vykrájíme obdélníky cca 13 x 15 cm. Rozdělíme náplň, přeložíme, kraje pevně stiskneme, potřeme žloutkem a posypeme semínky. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

 

Zdroj: Apetit 1/2010

 

fazolove_pirohy.jpg