Domácí citronové müsli
200 g tekutého medu
150 g pomerančové marmelády
2 lžíce slunečnicového oleje
350 g ovesných vloček
100 g směsi semínek (dýňová, slunečnicová, sezamová...)
100 g směsi oříšků (mandlí, pistácií, lískových oříšků, kešu, ořechů....)
1 lžička soli
Na dokončení:
50 g kandovaného pomeranče
50 g kandovaného citronu
kůra ze 2 pomerančů
nesehnala jsem ani citronovou ani pomerančovou kůru - použila jsem sušené brusinky a mango (výborné)
Med, marmeládu a olej zahříváme v rendlíku asi 3 minuty. Všechny suché ingredience smícháme ve velké míse a vsypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme medovou směsí a pečeme asi 45 minut při 160 °C dozlatova. Během pečení každých 10 minut promícháváme. Necháme vychladnout a pak do něj vmícháme kandované citrusy a kůru. Podáváme na jogurtu.
Zdroj: Apetit