Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cibulový koláč s mletým masem

8. 3. 2020

těsto:
170 g hladké mouky
100 g studeného másla
1 žloutky
špetka soli
4 lžíce studené vody
na náplň:
2 lžíce oleje
150 g anglické slaniny
3 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
200 g mletého masa
5 vajec
100 ml smetany na vaření 12%
špetka muškátového květu
menší pórek
125 g balkánského sýra
200 g strouhané Goudy

Suroviny na těsto rychle zpracujeme, namačkáme do koláčové formy, propícháme vidličkou, na těsto položíme pečící papír, zatížíme luštěninami a pečeme 15 minut při 200 °C. Na pánvi s trochou oleje krátce orestujeme na nudličky pokrájenou slaninu, 2 cibule na kolečka, rozmačkaný česnek a maso. Osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem a muškátovým květem. Na předpečené těsto vsypeme masovou směr, přelijeme vejci, posypeme nakrájeným pórkem a sýry. Pečeme asi 20 minut.

Zdroj: inspirováno časopisem Albert

 

cibulovy_kolac_mlete_maso.jpg