Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulgur s masem a zeleninou

26. 5. 2013

 

2 kuřecí prsa

1 velký hrnek bulguru

2 velké mrkve

2 velké šalotky

petrželka

3 dl kuřecího vývaru

1 lžíce oleje

balkánský sýr

sůl, gril.koření

 

Bulgur připravuje v poměru 1:2 (1 díl bulguru a 2 díly vody). Hrnek bulguru dáme do hrnce a zalijeme 2 hrnky horkého vývaru. Vaříme asi 3 minuty a pak necháme dojít pod pokličkou 15 minut.

Na jemno nakrájenou šalotku dáme do woku společně s na nudličky nakrájenou mrkví, na kousky nakrájenými prsíčky a petrželkou. Okořeníme solí a kořením, zakápneme olejem a orestujeme. Podlijeme vývarem (asi 1 dl) a krátce podusíme. Přidáme hotový bulgur a promícháme. Podáváme posypané balkánským sýrem.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

bulgur.jpg