Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlá svíčková omáčka

4. 9. 2012

 

2 lžíce oleje

1 vetší cibule

1 citron

3 mrkve

2 petržele

1/2 menšího celeru

sůl

2 bobkové listy

4 nové koření

6 celých pepřů

50 g másla

1 smetana ke šlehání (případně zakysaná smetana)

mléko na zředění

 

 

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli  a necháme zesklovatět. Přihodíme plátky citronu,  krátce osmahneme, přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a opečeme. Zeleninu podlijeme vodou, osolíme,  přidáme koření a dusíme doměkka. Z podušené zeleniny odstraníme koření a citrony a rozmixujeme. Dáme znovu vařit, vložíme plátek másla a necháme rozpustit. Přidáme hořčici a smetanu. Máme-li moc husté, přilijeme mléko. Můžeme vmíchat zakysanou smetanu. Podáváme se šlehačkou a brusinkami.

U dětí mělo obrovský ohlas...

 

svickova_rychla.jpg