Rajská omáčka 2
3 cibule
5 velkých mrkví
½ celeru
bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření
700 g hovězího masa
100 g másla
1 lžíce hladké mouky
500 ml rajčatového pyré (passata)
pár oloupaných rajčat
skořice, cukr, sůl, pepř
1 smetana
Dáme k varu vodu s cibulí, celerem, 3 mrkvemi a částí koření. Do mírně vroucí zeleninové vody vložíme maso, vaříme na mírném ohni doměkka. Zbylou cibuli a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme na másle spolu s kořením, poprášíme moukou a lehce osmažíme. Zalijeme trochou chladné vody , promícháme na hladkou kašičku. Přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru a počkáme až se směs prohřeje, přidáme passatu a loupaný rajčata, přidáme skořici, cukr a povaříme čtvrt hodiny. Dochutíme a rozmixujeme. Zjemníme smetanou.
Zdroj: Apetit