Jdi na obsah Jdi na menu
 


Játrová omáčka

18. 2. 2010

 

1/2 kg jater

150 g slaniny

sádlo

1 cibule

1 mrkev

1 petržel

kousek celeru

2 bobkové listy

3 nové koření

4 celé pepře

hladká mouka

1 smetana

sůl

 

Na sádle zpěníme cibuli a slaninu, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, krátce orestujeme a vložíme játra (vcelku), opečeme, zalijeme vodou a přidáme koření (nesolíme!) a vaříme dokud nejsme játra hotová. Potom játra vyndáme, část nakrájíme a část vrátíme do omáčky, z omáčky vytáhneme koření a rozmixujeme. Nakrájená játra Vrátíme do rozmixované omáčky a zahustíme smetanou s moukou, osolíme. (můžeme dochutit citronovou šťávou)

 

 

jatrova_omacka.jpg