Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želva

7. 6. 2010

 

500 g mletého masa ( dochutíme tak, jak máme rádi )

6 kusů párku

18 plátků anglické slaniny

1 vejce

 

Maso smícháme dle chuti ( dělám jak na sekanou + na kostečky nakrájený tvrdý sýr). Z tohoto množství máme 3 želvičky. Párek rozřízneme podél na dvě části, přeložíme křížem a obalíme 1/3 míchaného masa. Druhý párek přepůlíme a strčíme ze předu želvy (hlavička) a zezadu želvy, okrájený do špičky (ocásek). Na každou želvu poskládáme 6 proužků slaniny, převislé konce strčíme zespodu pod krunýř. Pečeme na plechu potřené vejcem půl hodiny kryté alobalem, pak alobal odděláme a pečeme odkryté. Podáváme s bramborovou kaší a salátem.

 

zelva.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

zelva_2.jpg