Sekaná se sýrem
500 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
2 housky
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g čedaru
150 ml mléka
2 vejce
1/2 hrsti majoránky
petrželka
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
2 lžičky mleté sladké papriky
Housky nakrájíme na kostečky a zalijeme mlékem. Maso smícháme s nakrájenou cibulí, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, vejce, bylinky a koření, nakonec vyždímáme z housek přebytečné mléko a přidáme k masu. Vše důkladně promícháme. Vytvarujeme šišku a pečeme na plechu podlité trochou vody asi hodinu při 100 °C poté zvýšíme teplotu na 160 °C a dopékáme ještě 30 minut. Podáváme s bramborou kaší.
Zdroj: Albert magazín 11/2018