Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná se sýrem

22. 12. 2018

500 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
2 housky
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g čedaru
150 ml mléka
2 vejce
1/2 hrsti majoránky
petrželka
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
2 lžičky mleté sladké papriky

 

Housky nakrájíme na kostečky a zalijeme mlékem. Maso smícháme s nakrájenou cibulí, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, vejce, bylinky a koření, nakonec vyždímáme z housek přebytečné mléko a přidáme k masu. Vše důkladně promícháme.  Vytvarujeme šišku a pečeme na plechu podlité trochou vody asi hodinu při 100 °C poté zvýšíme teplotu na 160 °C a dopékáme ještě 30 minut. Podáváme s bramborou kaší.

Zdroj: Albert magazín 11/2018

 

sekana_se_syrem.jpg