Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná s dýní

12. 10. 2019

170 g vloček
2 cibule
2 mrkve
1/2 pórku
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
300 g dýňového pryré (500 g dýně)
600 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce sójové omáčky
sůl, pepř

 

Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170 °C doměkka, pak rozmixujeme na hladké pyré.

Cibuli, mrkev, pórek a česnek nakrájíme najemno a restujeme deset minut na olivovém oleji. Vločky smícháme s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou, masem a přidáme vejce, tymián, papriku, sójovku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto a dáme péct do papírem vyložené formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.

Zdroj: Jíme zdravě s Fitrecepty

 

sekana_s_dyni.jpg