Řecké masové keftedes
500 g mletého masa
1 cibule
1 lžička oregana
1/4 lžičky skořice
1 vejce
2 lžíce strouhánky
100 ml mléka
2 rajčata
150 ml drcených rajčat
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
150 ml červeného vína
1 palice česneku
tvrdý sýr
hladká mouka
olej
Do masa nastrouháme cibuli, okořeníme oreganem, skořicí a pepřem a osolíme. Přidáme vejce, strouhánku a mléko. Promícháme a tvoříme placičky, které obalíme v hladké mouce. Osmahneme na oleji z obou stran a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty. Palici česneku přepůlíme a celou vložíme do pekáče k masu. Nakonec přilijeme směs z drcených rajčat, citronové šťávy a vína. Pečeme asi 45 minut. Nakonec na maso položíme křížem proužky nakrájeného sýra a krátce zapečeme.
Zdroj: Pošli recept!