Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řecké masové keftedes

22. 2. 2016

 

500 g mletého masa

1 cibule

1 lžička oregana

1/4 lžičky skořice

1 vejce

2 lžíce strouhánky

100 ml mléka

2 rajčata

150 ml drcených rajčat

1 lžíce citronové šťávy

sůl, pepř

150 ml červeného vína

1 palice česneku

tvrdý sýr

hladká mouka

olej

 

Do masa nastrouháme cibuli, okořeníme oreganem, skořicí a pepřem a osolíme. Přidáme vejce, strouhánku a mléko. Promícháme a tvoříme placičky, které obalíme v hladké mouce. Osmahneme na oleji z obou stran a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty. Palici česneku přepůlíme a celou vložíme do pekáče k masu. Nakonec přilijeme směs z drcených rajčat, citronové šťávy a vína. Pečeme asi 45 minut. Nakonec na maso položíme křížem proužky nakrájeného sýra a krátce zapečeme.

 

Zdroj: Pošli recept!

 

recke_keftedes.jpg