Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajčata plněná mletým masem

22. 2. 2016

 

8 rajčat

sůl, pepř, tuk

1 rohlík

3 cibule

50 g slaniny

150 g sýra (nejlépe goudy)

400 g mletého masa

1 vejce

1 lžíce petrželky

 

Rajčata seřízneme  a vydlabeme, uvnitř osolíme a opepříme, housku namočíme do vody. Cibuli posekáme. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme, přidáme cibuli a pokrájené vršky z rajčat a opékáme společně asi 5 minut. Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s cibulí a slaninou, mletým masem, česnekem, majoránkou, vejcem, rohlíkem, solí, pepřem. Rajčata naplníme nádivkou, vložíme do vymaštěné zapékací formy a pečeme asi 30 minut na 200 °C. podáváme sypané petrželkou.