Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněná sekaná roláda s bramborovou lepenicí

29. 3. 2024



sekaná roláda:
2 housky
150 ml plnotučného mléka
800 g mletého vepřového masa
2 vejce
pepř, kmín, mletá paprika, sůl
2 stroužky česneku

1 lžíce dijonské hořčice
30 g strouhanky
1 lžíce majoránky
Na plnění a dokončení:
olej
100 g tvrdého sýra
100 g šunky
4 vejce
300 g anglické slaniny
200 ml vody
1 jarní cibulka
na bramborovou lepenici:
20 g sádla
1 cibule
400 g kysaného zelí
400 g brambor


Ve velké míse pořádně zpracujeme maso, vejce, koření, hořčici, strouhanku a v mléce namočenou a vyždímanou housku. Na pečící papír přendáme masu a vytvoříme z ní pravidelný obdélník asi 1 cm vysoký. Pokryjeme nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem a doprostřed umístíme uvařené vejce. Pomocí pečícího papíru roládu zamotáme. Pořádně utahujeme a pak roládu poklademe plátky anglické slaniny. Přemístíme ji na pekáč s trochou vody a zakryté pečeme v troubě při      180 °C  asi 30 minut. Poté odkryjeme, sekanou přelijeme výpekem a dopečeme přibližně 15 minut. 

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené slijeme a rozšťoucháme. V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme trochou vody a asi 10 minut povaříme. Promícháme se šťouchanými brambory. Podáváme s plátky sekané, přelité výpekem a ozdobené nakrájenou jarní cibulkou.

 

Zdroj: Lidl recepty