Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pljeskavica v chlebu pita

1. 8. 2021

300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1/2 lžičky jedlé sody
100 ml minerálky
sůl, pepř
2 menší cibule
petrželka
olivový olej
4 pita chleby
ajvar na potření
4 lžíce zakysané smetany
1/2 salátové okurky
na nakládanou cibuli:
120 ml jablečného octa (dala jsem normální)
1 lžíce krupicového cukru
1/2 lžičky soli
1 červená cibule

 

Napřed naložíme cibuli: V octu dobře rozmícháme cukr a sůl, dokud se nerozpustí, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a přidáme do nálevu. Necháme marinovat asi hodinu při pokojové teplotě.

Maso dáme do mísy zároveň se sodou, zalijeme minerálkou, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou cibuli, petrželku a důkladně propracujeme. Rozdělíme na 4 stejné díly a mokrýma rukama uhňácáme placku cca 15 cm v průměru. Maso ugrilujeme. Chleby pita nasucho opečeme na pánvi, aby se prohřály, rozřízneme, aby vznikla kapsa, pomažeme z obou stran kapsy ajvarem, vložíme pljeskavici, na každou kápneme zakysanou smetanu, dáme plátky okurek a trochu naložené cibule. Hned podáváme.

Zdroj: Apetit7/2018

 

pljeskavica1.jpg