Mleté maso v pečené bramboře
4 velké nebo 8 menších brambor
2 PL olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
1 řapík celeru
450 g mletého masa
2 lžíce nasekaných rajčat
1 lžíce worcesteru
300 ml vývaru
2 lžičky maizeny
tvrdý sýr
sůl, pepř
Umyté brambory (nejlépe nové) ve slupce pečeme na plechu cca 1 hodinu na 180 °C . Na oleji mezitím osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přidáme mleté maso a opečeme. Přihodíme oloupaná, nakrájená rajčata a dochutíme worcesterem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí asi 40 minut. Nakonec zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody. Upečené brambory nařízneme do kříže, zasypeme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a chvilku v troubě zapečeme ( asi 15 minut) .
Zdroj: Apetit