Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mletá bábovka

21. 2. 2016
 

 

1 kg mletého masa

3 rohlíky

150 ml mléka

2 vejce

1 cibule

3 stroužky česneku

majoránka, sůl, pepř

3 nožky párku nebo klobásy

steril. okurky

 

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Maso smícháme s vejci, nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, namočenými rohlíky a ochutíme kořením. Formu na bábovku vyložíme pečícím papírem, naplníme do 1/3 masovou směsí, dáme proužky okurek a opět zakryjeme 1/3 směsi, položíme klobásy a zaděláme zbytkem masy. Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C asi hodinu. Necháme chvíli vychladnout a pak teprve vyklopíme.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

mleta_babovka.jpg