Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslová dýně plněná mletým masem

27. 2. 2021

1 velká máslová dýně
1/2 kg mletého masa
1 cibule
4 stroužky česneku
2 vejce
150 g goudy
4 lžičky oregana
sůl, pepř

Dýni překrojíme podélně napůl, vydlabeme semínka a poté i část dužiny, abychom vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájíme. Ostrým nožem  dužinu vydlabané dýně zlehka nařízneme po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, vejce, nastrouhanou goudu, oreganu, sůl a pepř a důkladně promícháme. Směsí naplníme dýni. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě  na 180 °C cca 1 hodinu.


Zdroj: Albert magazín

 

maslova_dyne_s_mletym_masem.jpg