Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kíma

19. 6. 2011

 

1 velká cibule

2 stroužky česneku

4 cm kousek čerstvého zázvoru

3 lžíce oleje

chilli paprička

500 g mletého masa (mělo by být jehněčí, lze nahradit i vepřovým)

2 lžičky garam masaly

2 lžičky kurkumy

200 g rajčat

2 lžíce bílého jogurtu + k podávání

200 g hrášku

1 malý svazek koriandru

sůl, pepř

 

Nakrájenou cibuli, česnek, chilli a nastrouhaný zázvor rozmixujeme na pastu. V pánvi zahřejeme olej, přidáme umixovanou pastu a zahříváme ji, aby se výrazně rozvoněla. Vsypeme maso a opékáme. Přisypeme garam masalu a kurkumu a minutu opékáme, přidáme nakrájená rajčata, jogurt, sůl, a pepř a chvíli pečeme. Nakonec vsypeme hrášek, prohřejeme a vmícháme koriandr. Podáváme s chlebovými plackami nebo pitou a lžící jogurtu.

 

Zdroj: Apetit 6/2011

 

kima.jpg