Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky z mletého masa se sýrem feta

16. 7. 2014

 

800 g mletého masa

100 g řeckého sýra feta

sůl, pepř

2 rohlíky

2 stroužky česneku

petrželka

2 vejce

50 g sušených rajčat

hladká mouka

 

Rohlíky namočíme do vody, poté vymačkáme a natrháme na kousky. Na rozpálené pánvi s troškou oleje orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme petrželku, rohlíky, vejce, orestovanou cibuli s česnekem, na jemno nakrájená sušená rajčata, rozdrobený sýr feta a promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a opečeme na oleji z obou stran dozlatova. (můžeme též péct v troubě). Podáváme s kaší a se zeleninovým salátem. (případně tzatziky)

 

Zdroj: Lidl

 

karbenatky_se_syrem_feta.jpg