Indický dhal
4 lžíce oleje
2 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička mletého římského kmínu
2 lžičky kari
2 lžičky mletého koriandru
8 hřebíčků
1 kousek skořice
250 g červené čočky
900 ml zeleninového vývaru
2 bobkové listy
sůl, pepř
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, římský kmín (3 - 5 minut) Přidáme kari a koriandr a krátce opečeme, přihodíme skořici, hřebíčky a čočku, osmahneme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu. Vmícháme bobkové listy, půl lžičky mletého pepře a přikryté dusíme za občasného míchání asi 1/2 hodiny, vyjmeme skořici, hřebíčky a bobky, dochutíme solí a podáváme s rýží a zakysanou smetanou.
Zdroj: www.zdraverecepty.cz