Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indický dhal

13. 2. 2011

 

4 lžíce oleje

2 cibule

1 stroužek česneku

1 lžička mletého římského kmínu

2 lžičky kari

2 lžičky mletého koriandru

8 hřebíčků

1 kousek skořice

250 g červené čočky

900 ml zeleninového vývaru

2 bobkové listy

sůl, pepř

 

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, římský kmín (3 - 5 minut) Přidáme kari a koriandr a krátce opečeme, přihodíme skořici, hřebíčky a čočku, osmahneme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu. Vmícháme bobkové listy, půl lžičky mletého pepře a přikryté dusíme za občasného míchání asi 1/2 hodiny, vyjmeme skořici, hřebíčky a bobky, dochutíme solí a podáváme s rýží a zakysanou smetanou.

 

Zdroj: www.zdraverecepty.cz

 

dhal.jpg