Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrách na maďarský způsob

26. 5. 2010

 

200 g žlutého hrachu (může být i předvařený)

1 cibule

3 stroužky česneku

100 g slaniny

1 lžíce sladké papriky (chceme-li mít pokrm pikantnější, použijeme pálivou)

kmín, olej, sůl

1 lžíce rajského protlaku

200 g brambor

1 bujon (masox)

200 g klobásy

 

Hrách uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostečky a opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, poté dáme protlak, prolisovaný česnek, papriku, kmín a promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme a vhodíme do směsi. Klobásky nasucho opečeme a spolu se scezeným hrachem smícháme s ostatním. Zalijeme vodou (horkou), aby bylo vše potopeno, vsypeme bujon, promícháme, přiklopíme a dáme na 1/2 hodiny dusit do trouby. Dochutíme solí.  Podáváme s chlebem.

 

Zdroj: www.recepty.cz

 

hrach_na_madarsky_zpusob.jpg