Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolky se sójovými boby

7. 3. 2021

3 lžíce oleje
2 cibule
1 lžíce kari koření
400 g fazolových lusků
400 g předem uvařených sójových bobů
sůl
šťáva z jednoho citronu
250 g smetany
300 g rýže
1 malá červená řepa
1 mrkev

 

Na dvou lžicích oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme kari a krátce společně orestujeme. Vložíme fazolky, sójové boby, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká. Ochutíme citronovou šťávou (můžeme přidat špetku cukru), zjemníme smetanou, prohřejeme a už nevaříme.

Rýži podusíme v osolené vodě s nakrájenou cibulí, nastrouhanou mrkví a červenou řepou.

Inspirováno: Kuchařka ze Svatojánu - zdraví z kuchyně

 

 

fazolky_se_sojovymi_boby.jpg