Cizrnové kari s batáty
300 g cizrny
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce kari pasty
500 g batátů
sůl
kokosové mléko
Cizrnu přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě na mírném ohni odkrytou doměkka, trvá to až jednu hodinu. Vodu osolíme buď až v polovině doby varu nebo na závěr. (někde radí nechat bobtnat a klíčit až dva dny ovšem pravidelně měnit vodu, aby se nezačala kazit. Po takové úpravě prý má cizrna lepší chuť. Nutno vyzkoušet :-)
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme kari pastu po chvilce, až se pasta rozvoní přisypeme zcezenou cizrnu a nakrájené batáty, sůl, podlijeme tekutou částí kokosového mléka + trochou vodu a dusíme směs doměkka. Na závěr zjemníme tuhou částí kokosového mléka, dosolíme. Podáváme s rýží.
Zdroj: www.kucharkazesvatojanu.blogspot.com