Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová korma s růžičkovou kapustou

1. 8. 2021

5 lžic oleje
2 hřebíčky
3 kardamony
1/2 lžičky celého římského kmínu
2 cibule
1 lžička soli
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mleté kurkumy
chilli
česnek
čerstvý zázvor
rajčatový protkak
1 větší plechovka uvařené cizrny
kokosové mléko
koření garam masala
400 g uvařené růžičkové kapusty

 

Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme v něm hřebíček a kardamon, dokud nezačnou syčet. Přisypeme římský kmín a krátce ještě opečme. Přidáme sůl, nasekanou cibuli a smažíme ji doměkka. Jakmile bude měkká, vmícháme směs z nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku a chilli papričky a počkáme až se z ní vyvaří syrové aroma. Pak vmícháme mletá koření, začne-li kastrol vysychat, naředíme směs trochou vody. Vaříme 3-5 minut, aby se směs koření provoněla. Přidáme protlak a dobře promícháme, opět zalijeme vodou tentokrát 200 ml , aby se vytvořil základ na omáčku. Vmícháme kokosové mléko, chvíli povaříme, přidáme slitou cizrnu a opět povaříme, pak vmícháme kapustu, posypeme směsí garam masala, zamícháme a odstavíme. Podáváme s chlebem naan nebo rýží. Dělala jsem k ní bulgur s opraženými arašídy.

 

Cizrnová korma