Králík po francouzsku
1 králík
mletá paprika
10 dkg slaniny
olej
1 cibule
1 masox
2 dl červeného vína
5 kuliček pepře
2 bobkové listy
1 lžička tymiánu
trochu chilli (pro děti nedoporučuji-pálila je pusinka a tak jen maso a rýže bez omáčky :-o )
1 lžíce worcesteru
1 lžíce hladké mouky
hrst hrozinek
Do hrnce vlijeme půl litru vody, vhodíme kostku masoxu, pepř, bobkové listy, tymián, chilli, rozinky, worcester a necháme přejít varem, naposledy přilijeme víno a odstavíme.
Naporcujeme králíka, osolíme, posypeme paprikou. Na oleji opečeme slaninu nakrájenou na kostečky, vložíme králičí maso, opečeme z obou stran a vložíme do pekáče. Na pánev ke zbylé slanině přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou a zalijeme vínovým vývarem. Nalijeme do pekáče na maso, pečeme zakryté asi hodinu na 200 °C. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.