Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peciválky

10. 2. 2016

 

700 g brambor

1 vejce

špetka soli

250 g polohrubé mouky

1 hrnek mléka

mletý mák

cukr

 

Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypeme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme válečky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Lehce zploštíme a nožem naznačíme válečky, ale nedokrojíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova (asi půl hodiny). Upečené nakrájíme podle naznačených zářezů na kousky, nasypeme do hrnce, zalijeme vařícím mlékem, přikryjeme pokličkou a důkladně protřepeme. Slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo. Na talíři posypeme namletým mákem smíchaným s cukrem a pokapeme máslem.

 

Zdroj: www.maminčinyrecepty.cz

 

pecivalky.jpg