Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravské švestkové knedlíky

10. 2. 2016

 

400 g uvařených brambor ve slupce

200 g hrubé mouky

1 vejce

sůl

švestky

kostkový cukr

skořice

strouhanka, cukr, perník, švestka, slivovice

 

Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme mouku, osolíme a dáme vejce. Zpracujeme.

Švestky vypeckujeme (krásně to jde nařízneme-li švestky po stranách do kříže a pomocí obráceného konce vařečky ze švestky pecku vytlačíme), do každé dáme půlku kostky cukru a špetku skořice. Zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě 6 - 10 minut. Záleží na velikosti knedlíků.

Na troše másla opečeme strouhánku, odstavíme z ohně a přimícháme nastrouhaný perník a cukr. Uvařené knedlíky necháme okapat a obalíme v připravené strouhánce. Na talíři přelijeme lehce zahřátými povidly se slivovicí.

 

moravske_svestkove_knedliky.jpg