Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynutý houskový knedlík

10. 2. 2016

 

250 ml mléka

1 vejce

500 g hrubé mouky

1 lžička soli

1 lžička cukru

1 lžička sušeného droždí

3 hrsti nakrájených rohlíků

 

Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Při hnětení hlídáme a případně doplníme mouku nebo mléko. Těsto nesmí být lepivé. Necháme nakynout a pak rozdělíme na díly.( Já rozdělila na tři a i tak v hrnci nakynuly do obřích rozměrů a utíkaly z hrnce ven.) Necháme ještě 10 minut pod utěrkou kynout a pak vložíme do vařící osolené vody. Vaříme 20 minut, po 10 minutách obrátíme. Uvařené vyndáme a ihned propícháme špejlí.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

kynuty_houskovy_knedlik.jpg