Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlupaté knedlíky

11. 1. 2010

 

750 g syrových brambor

1 vejce

asi 250 g hladké mouky nebo hrubé mouky

sůl

Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu. Osolíme, přidáme vajíčko a postupně zapracováváme tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco tužší než na bramboráky. Z tohoto těsta vykrajujeme lžící noky a házíme do osolené vařící vody. Vaříme asi 15 minut. Druh mouky volíme podle toho, jaké knedlíky nám chutnají. Sáhneme-li po hladké mouce, budou tužší a hutnější, jen tak se nerozvaří. Zvolíme-li hrubou mouku, budou knedlíky nadýchanější a měkčí, mívají ale sklon k rozváření.

Zdroj: Apetit 2/08

chlupate_knedliky.jpg