Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

26. 1. 2019

200 g rýže
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru (i víc)
200 g listového špenátu
200 g ricotty
sůl, pepř
2 lžíce citronové šťávy
jarní cibulku
1 lžíce másla
200 g žampionů

Na oleji krátce opečeme nasekaný česnek a vsypeme rýži, opékáme asi 4 minuty, až zesklovatí, zalijeme polovinou vařícího vývaru, za stálého míchání počkáme až rýže vývar vsákne a dolijeme zbytek, vaření trvá asi 30 - 35 minut. Do rýže přimícháme špenát, ricottu a citronovou šťávu. Na másle opečeme nakrájené žampiony a přihodíme je k rýži. Dochutíme solí a pepřem. Sypeme jarní cibulkou, případně parmazánem.

Zdroj: Fitrecepty

 

zampionove_rizoto_s_ricottou.jpg