Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžový kuba

10. 5. 2014

 

500 g rýže (může být i smíchaná s divokou rýží)

5 cibulí

500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub

7 stroužků česneku

hrst majoránky

3 lžíce sádla

sůl, pepř

 

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazíme, pokud máme sušené, povaříme je několik minut ve vodě nebo v mléce, potom je slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle osmažíme. Pak přidáme houby a deset minut podusíme, přihodíme česnek a majoránku, promícháme a ochutíme solí a pepřem. Smícháme s uvařenou rýží a vsypeme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme při 160 °C asi 1/4 hodiny.

 

Zdroj: Apetit12/2005

 

ryzovy_kuba.jpg