Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýže z trouby s mletým masem

26. 3. 2019

1 lžíce olivového oleje
200 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
500 g mletého hovězího masa
1 lžička kari koření
350 g dlouhozrnné rýže
3 lžíce rajčatového protlaku
700 ml  horkého hovězího vývaru
680 g rajčatové passaty
sůl, pepř
200 g čedaru
3 vejce
50 g parmazánu

 

Na lžíci oleje opečeme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a smažíme ještě asi pět minut. Vmícháme nasekaný česnek a bobkový list. Vsypeme mleté maso a opékáme dokud není maso zlatavé a nevypaří se všechna voda. Vmícháme kari, rýži a protlak, přilijeme horký vývar a passatu, osolíme, přivedeme k varu a deset minut povaříme. Mezitím smícháme 100 g čedaru, rozšlehané vejce, sůl a pepř a vlijeme do rýžovomasového základu. Vyklopíme do vymazaného pekáčku a zapékáme 20 minut na 200 °C. Po dvaceti minutách pečení promícháme a posypeme povrch zbytkem čedaru s parmazánem. Pečeme dalších 10 minut.

Zdroj: Apetit 4/2019

 

ryze_z_trouby_s_masem.jpg