Krémové zeleninové rizoto
1 lžíce oleje
1 cibule
1 pastinák
2 mrkve
140 g mraženého hrášku
350 g rýže kulatozrnné
1 bobkový list
1,2 L horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru
50 g sýra nejlépe parmazán
sůl, pepř
Na oleji osmahneme cibuli, pastinák a mrkev. Dusíme pod poklicí asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme rýži, bobkový list a 2 – 3 minuty mícháme, přilijeme 300 ml vývaru a za stálého míchání přilíváme po naběračkách vývar vždy po vsáknutí předchozí dávky. Vaříme asi 20 minut do změknutí rýže. Vyjmeme bobek, a vmícháme hrášek. Necháme několik minut prohřát a dochutíme solí, pepřem a sýrem.
Zdroj: Apetit