Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémové zeleninové rizoto

9. 2. 2016

 

1 lžíce oleje

1 cibule

1 pastinák

2 mrkve

140 g mraženého hrášku

350 g rýže kulatozrnné

1 bobkový list

1,2 L horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru

50 g sýra nejlépe parmazán

sůl, pepř

 

Na oleji osmahneme cibuli, pastinák a mrkev. Dusíme pod poklicí asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme rýži, bobkový list  a 2 – 3 minuty mícháme, přilijeme 300 ml vývaru a za stálého míchání přilíváme po naběračkách vývar vždy po vsáknutí předchozí dávky. Vaříme asi 20 minut do změknutí rýže. Vyjmeme bobek, a vmícháme hrášek. Necháme několik minut prohřát a dochutíme solí, pepřem a sýrem.

 

Zdroj:  Apetit

 

rizoto_kremove.jpg