Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italské rizoto z trouby

26. 6. 2017

370 g kulatozrnné rýže
1100 ml kuřecího vývaru (horkého)
2 kuřecí prsa
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
500 g mraženého hrášku (povoleného)
250 g mraženého listového špenátu (povoleného)
200 g ricotty
80 g parmazánu
2 lžíce másla

 

Rozehřejem troubu na 180 °C. Rýži nasypeme do zapékací nádoby o objemu alespoň 2,5 litru. Zalijeme vývarem a promícháme. Nádobu důkladně zakryjeme alobalem a pečeme 30 - 40 minut. Rýži čas od času zkontrolujeme. Kuře osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přihodíme k němu hrášek a špenát a krátce prohřejeme. Ricottu smícháme s parmazánem a smícháme s upečenou rýží, máslem a masovou směsí.

Část vývaru můžeme nahradit bílým vínem (cca 120 ml).

Zdroj: Apetit 6/2017

 

italske_rizoto_z_trouby.jpg