Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční kuba z čerstvých hub

23. 2. 2016

 

300 g větších krupek

40 g sádla

1 hrst škvarků

2-3 cibule

Sůl, pepř

1 kostka houbového bujonu

250 g mražených hub

1 lžička drceného kmínu

5 stroužků česneku

2 lžičky majoránky

 

Kroupy opereme ve studené vodě. Na polovině sádla usmažíme cibuli,přihodíme škvarky a kroupy, opražíme, osolíme a zalijeme vodou s bujónem. Přiklopíme a podusíme doměkka.  Do uvařených krup přidáme houby opečené na zbylém sádle s kmínem, česnek, majoránku, pepř  a promícháme. Vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme asi 25 minut na 180°C.

 

Zdroj:  Apetit

 

vanocni_kuba_z_cerstvych_hub.jpg