Jdi na obsah Jdi na menu
 


Václavkový guláš

27. 10. 2022

700 g Václavek
2 velké cibule
3 stroužky česneku
1 větší brambora
1 lžíce sádla
1 červená paprika
2 lžíce mleté papriky
masový vývar
kmín, sůl, pepř (chilli) majoránka

Václavky očistíme a nakrájíme na větší kusy (pozor ! jenom hlavičky, nožičky vyhazujeme). Cibuli nakrájíme najemno a papriku na menší kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, Václavky a krátce opečeme, zasypeme paprikou, necháme na pánvi krátce provonět a zalijeme vývarem tak, aby byl trochu nad houby. Bramboru nastrouháme najemno a přidáme s nasekaným česnekem a solí k houbám. Vaříme asi 10 minut a přisypeme nakrájenu papriku. Vaříme dalších 15 minut. Nakonec dochutíme pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem.

 

Zdroj: www.toprecepty.cz

 

vaclavkov_gulas.jpg