Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohankový kuba se slaninou

26. 1. 2019

250 g pohanky
450 ml zeleninového vývaru
1 líce oleje
bylinková sůl
1 cibule
5 stroužků česneku
250 g dušených hub
pepř
sójová omáčka
drcený kmín
majoránka
slanina (případně pár škvarků)

Pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru se lžící oleje a bylinkovou solí. Var trvá asi 4 minuty. Poté odstavíme z ohně a v peřině necháme nabobtnat a vychladnout. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, pepř, podlijeme trochou vody a podusíme. Podle chuti přidáme sójovou omáčku, sůl, pepř, kmín, vmícháme pohanku a majoránku a na závěr opečenou slaninu se škvarky. Přesuneme do vymazaného pekáče a pečeme při 180 °C asi čtvrt hodiny.

Zdroj: Apetit 2007/12

 

pohankovy_kuba.jpg