Guláš z hlívy
2 lžíce rostlinného oleje
400 g cibule
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce drceného kmínu
špetka mleté pálivé papriky
500 g hlívy ústřičné
2 stroužky česneku
1 litr zeleninového vývaru
sůl
pepř
2 červené papriky
2 krajíce chleba na zahuštění
majoránka podle chuti
Na oleji opečeme dosklovita cibulku, přidáme všechno koření a krátce opečeme. Přisypeme nakrájené houby, přihodíme podrcený česnek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme cca 30 minut. Asi po 15 minutách přidáme nakrájené papriky. Zahustíme nadrobeným chlebem. Nakonec dosolíme, dopepříme a dochutíme majoránkou.
(případně můžeme zahustit moukou smíchanou v trošce vody a dochutit trochou smetany)
Zdroj: Apetit 3/2017