Jdi na obsah Jdi na menu
 


Televizní řízky

18. 2. 2016

 

4 kuřecí prsa

strouhánka

2 vajíčka

hořčice

sůl, pepř

máslo

olej

1 větší cibule

4 plátky anglické slaniny

2 rajčata

1 paprika

 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme ve strouhánce. Strouhánku do řízků lehce naklepeme. Obalíme ve vajíčku rozmíchaném s troškou mléka a osmažíme na oleji z obou stran. Osmažené řízky dáme do pekáče řádně pokladeného máslovými plátky, na maso dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, položíme plátek anglické, kolečka rajčete a papriku. Dáme zapéct do trouby asi na 20 - 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Máslem pod maso nešetříme, řízky jsou pak velmi šťavnaté. Poprvé jsem zapomněla na hořčici před obalením a tak jsem je potřela hořčicí až po usmažení. Chuti to nic neubralo.

Tyto řízky prý dostaly název už před x-roky, kdy byly velikým hitem. Proč dostaly název televizní, to už teď těžko někdo zjistí, nicméně toto chuťově vynikající, šťavnaté a voňavé jídlo, určitě vbrzku zopakujeme :-)

 

Zdroj: Simona Makhloufi

 

televizni_rizky.jpg