Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí maso na kedlubnách

16. 2. 2016

 

3 kedlubny

5 brambor

2 mrkve

1 pórek

4 kuřecí prsa

500 ml zeleninového vývaru

1 zakysaná smetana

bylinková sůl

olej, sůl, pepř

solamyl

 

Kedlubny, brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji, dáme bokem. Na dvou lžících oleje opečeme zeleninu a zalijeme zeleninovým vývarem, podusíme asi 1/4 hodiny. V zakysané smetaně rozmícháme trochu bylinkové soli a vlijeme do zeleniny, přidáme maso a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

 

Zdroj: Pošli recept !

 

kureci_na_kedlubnach.jpg