Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s dýní, cizrnou a slaninou

18. 10. 2020

400 g dýně hokaido
1 cibule
olivový olej
1 lžička čerstvého zázvoru
3 kuřecí stehenní řízky
sůl a pepř
100 g anglické slaniny
plechovka sterilovaných rajčat
100 ml drůbežího vývaru
1 hrnek uvařené cizrny

Dýni očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor a necháme krátce rozvonět. Vmícháme kuřecí nakrájené maso, jemně nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou dýni a zlehka orestujeme. Podlijeme krájenými rajčaty a drůbežím vývarem, přiklopíme poklicí a podusíme doměkka. Trvá to asi 10 minut. Když je kuře a dýně hotová, vsypeme předem uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu a prohřejeme. Podáváme s kuskusem.

Zdroj:  Seznam, recepty

 

kure_s_dyni_cizrnou_slaninou.jpg